Etsi
  • mallahelenius

SunErgo Oy syntyi OnniBussissa. Kiitokseni synnytystä avustaneille!

Päivitetty: 14. kesä 2019Asuessani Ivalossa kuulin monen lapsen syntyneen levikkeellä Utsjoen ja Rovaniemen välillä. Tuo muistikuva tuli välittömästi mieleeni, kun lähetin osakeyhtiöni perustamisilmoituksen Patentti- ja rekisterihallitukseen 11.1.2019. Tämä tapahtui OnniBussissa istuessani, matkalla Helsingistä Turkuun!


Paluumuutin Walesista Suomeen 11.11.2018


Kynnys perustaa uusi yhtiö oli pieni, koska minulla on kokemusta yrittäjänä toimimisesta lähes kolmenkymmenen vuoden ajalta. Fysioterapeutin ammattitaito ja yrittäjyys ovat kulkeneet matkassani Turusta Hyvinkäälle ja sieltä Ivaloon sekä edelleen Walesiin. Olin tilanteessa, jossa tiesin, että nyt on aika toteuttaa kymmenvuotinen unelmani. Tämä unelma kiteytyi lopulta sloganiksi: ”Work Well to Be Well”.


SunErgo on syntynyt yksilöiden ja (työ)yhteisöjen avuksi, jotta kipeytymisen, uupumisen ja stressaantumisen kierre vähenisi, ja niiden sijasta syntyisi ‘kierre’ kohti lisääntyvää hyvinvointia. SunErgon käyttämät keinot pureutuvat ytimeen: kun minä, yksilö, luovun omista ‘haittaohjelmistani’, tilanteiden todellinen havainnointi, kuuleminen ja lukeminen helpottuu. Tällöin helpottuu myös tilanteisiin vastaaminen kokonaisuuden kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, olipa kyseessä sitten oman kehoni tarpeet, elämäni kokonaisuuden kuunteleminen, tai sitten toisten ihmisten ja tilanteiden tarpeet. Näin voin osaltani säästää omia ja toisen voimavaroja ja resursseja. Kaiken kaikkiaan tällä voin omalta osaltani vaikuttaa siihen, että maailmasta tulee parempi paikka elää.


Yrityskonsulttien ja ystävien apu on ollut ja on minulle edelleen kullanarvoista.


Yrittäjyyskoulutukset tulivat osaksi ammattitaitoni kehittämistä vuodesta 2003 alkaen. Niinpä tiesin, että yrityksen perustamiseen on saatavilla apua. Kaksi yrityskonsulttia valikoitui nopeasti: Petri Ovaska Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:sta ja Antti Leijala PKtehokasyritys Oy:sta https://www.linkedin.com/in/anttileijala/. Petri auttoi minua liiketoimintasuunnitelman teossa ja starttirahan hakemisessa, Antti puolestaan avusti Business Finlandin innovaatiosetelin hakemisessa. Innovaatiosetelin myöntämisen ansiosta alkoi Antin kanssa merkityksellinen yhteistyö. Antti loi kanssani SunErgon perustaa, kun kiteytimme entisestään SunErgon visiota, strategiaa ja liiketoimintamallia. Sain myös arvokasta apua hinnoitteluun ja laskelmien tekemiseen. Antin ansiosta sain paljon aikaan lyhyessä ajassa ja opin myös yritystoiminnan kannalta käytännöllisiä työkaluja. Ilokseni TE-toimiston uuden Startti Plus-palvelun ansiosta sain avukseni liiketoiminnan neuvonantajan ja mentorin Jenni Kihon Pro Growth Consulting Oy:sta. Jennin asiantuntemus on tarjonnut minulle lisäosaamista markkinoinnin haltuun ottamisessa. SunErgon kotisivujen tekijä, Mika Salminenkin oli suureksi avuksi monipuolisen osaamisensa vuoksi markkinointia opetellessani, välillä kantapäänkin kautta.


Business Finlandin innovaatiosetelin ja starttirahan myöntäminen olivat minulle tositteita siitä, että ulkopuoliset tahot arvostavat liikeideaani. Kaikki edellä mainitut yrityskonsultit ovat myös kannustaneet minua matkan varrella. Se on ollut erittäin arvokasta - etenkin silloin, kun epätoivo iski ja usko omaan tekemiseen meinasi hyytyä. Viimeisenä muttei vähimpänä nousee kiitollisuus ystävieni tuesta ja avusta. Se on ollut tekstien tarkastamista ja viilaamista, ideoiden pyörittelemistä, vinkkien antamista, kysymysten kysymistä ja olkapäänä olemista, ... ja sen lisäksi apetta ja kattoa pään päälle!


11.6.2019

En epäile omaa osaamistani – nyt


Tänään SunErgo on 5 kk vanha. Tiedän nyt yhä paremmin, että epäonnistumista ei ole. On vain oppimista - joskus helposti ja joskus kantapään kautta.


Kiitollisena jatkan kohti uusia seikkailuja!


"Yhteistyö Mallan kanssa alkoi mielenkiintoisissa merkeissä. Malla oli matkalla Helsingistä Turkuun ja mutta teki yhteistyömme kannalta tärkeän virtuaalisen pysähdyksen Vihdissä ("virtuaalinen tunnin junan" pysäkki on avattu Vihdissä). Tämä on hieno osoitus siitä että nyky-yhteiskunnassa yritysten tukeminen, kehittäminen ja myös päivittäiset palvelut eivät katso kuntarajoja. Tärkeintä on luottamuksellinen suhde oman verkostonsa jäseniin ja taustalla toimiva/kehityskelpoinen business-idea. Kun itsekin lähestyn 50v rajapyykkiä, en epäile lainkaan SunErgon menestymismahdollisuuksia. Maailma tarvitsee koulutusta, jotta selviämme mm. digitalisaation mukanaan tuomasta huonoista työskentelyasennoista. Hyvä tuotteistus, skaalattavuuden miettiminen ja jatkuva oppiminen ovat tärkeitä asioita heti alusta lähtien ja SunErgon osalta olemme hyvässä vauhdissa!", kommentoi Antti Leijala, PKtehokasyritys Oy


92 katselukertaa0 kommenttia