Malla Helenius

SunErgon perustaja, fysioterapeutti. Työkalupakissani on monenlaisia keinoja palvella työyhteisöjen hyvinvointia. 

Minulla on yli 30- vuoden kokemus fysioterapia-alasta. Yrittäjänäkin olen toiminut lähes yhtä kauan. 

Asiakkaani ovat olleet pääsääntöisesti työikäisiä henkilöitä, joilla on ollut monenlaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoja. Työhöni on kuulunut myös ryhmien ohjaaminen ja tuntiopettajana toimiminen. 

 

Olen vuosien varrella osallistunut moniin asiakas- ja kädentaitoja kehittäviin alan koulutuksiin. Koska kaipasin kokonaisvaltaista lähestymistapaa, olen kouluttautunut myös shiatsu-hoitajaksi ja perehtynyt mm. Alexander - tekniikkaan sekä kiinalaisiin Tai Chi ja Chi Kung-harjoituksiin. Niiden myötä olen oppinut paljon luonnollisesta kehon käyttämisestä sekä liikkeen ja liikkumisen ketjureaktioista. Ilokseni polvikipuni, jotka rajoittivat kävelyäni ovat loppuneet tietoisemman alaraajojen käytön myötä. Mieluisat harrastukseni - tanssi, hiihto ja kävely - ovat opettaneet minulle myös paljon kehon käyttämisestä. 

 

Itsetuntemus- ja tietoisuustaitojen omaksuminen on ollut merkittävä tekijä elämässäni viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan. Tiedän, että sisäinen hyvinvointini ja siitä vastuun kantaminen on kaiken A ja O. 

SunErgon avulla minun on mahdollista tehdä todeksi kymmenvuotinen haaveeni: laittaa saamani hyvä kiertämään työyhteisöjen ja työntekijöiden hyväksi.